Historie

Van der Maazen Meesterschilder | Interieur designer is een in Noord-Brabant gevestigd bedrijf, wat een op maat gemaakt all-in pakket levert, middels de vele kennis, ervaring, uitgesproken skills, passie en een zeker oog voor detail.

1928 was het jaar dat het allemaal begon; het jaar dat Schildersbedrijf van der Maazen door Jos van der Maazen, in Lith, werd opgericht. 32 jaar later (in 1960) nam Gerie van der Maazen het bedrijf van zijn vader over. Dit nadat hij zijn opleiding aan het toenmalige R.K. Schilderschool Sint-Lucas had afgerond; een unieke opleiding die zijn start in 1957 heeft gevonden door het initiatief van de Nederlandse Katholieke Bond van Schilderspatroons.

Vele jaren later (in 1995) was de 3e generatie aan de beurt. Nadat Sjef van der Maazen negen jaar in dienst was geweest bij zijn vader en de opleiding Meesterschilder van het Sint-Lucas in Boxtel had afgerond, mocht ook hij zijn enthousiasme en liefde voor het schildersvak op grotere schaal uitoefenen. Zo werd hij eigenaar van Schildersbedrijf Van der Maazen.

In de jaren die volgden, groeide het bedrijf. Om dit in goede banen te leiden, verwisselde hij de schilders- voor de managerspet. Dit voelde niet natuurlijk. Zijn wens: weer terug naar de basis, terug naar het uitoefenen van het vak waarmee hij groot is gebracht, het schildersvak. Zo sloeg hij in 2013 een nieuwe weg in. Alleen verder, weer direct contact met de klant. “Het heeft me goed gedaan.”, aldus Sjef van der Maazen.

In 2016 studeerde zijn dochter Veerle af, als interieur designer, van het Sint Lucas. De volgende generatie. Een sterke wil, dosis lef, enorme gedrevenheid en een talent kenmerken Veerle en kenmerken het team vader en dochter Van der Maazen; een team die in het najaar van 2020 hun krachten bundelen voor de totstandkoming van kwalitatief hoogwaardige projecten.